Cursus Overledenenverzorging

Tijdens de cursus overledenenverzorging van Verweij Thanatopraxie leert u met de nieuwste producten en technieken overledenen te verzorgen en op te baren. U wordt geleerd een balans te vinden tussen respectvol en praktisch omgaan met een overledene, waarbij de kwaliteit van opbaren centraal staat.

hunnebedTijdens de verzorging van een overledene kunt u voor allerlei problemen komen te staan, zoals gevaarlijke infectieziekten, stoma’s, infusen, katheters, beschadigingen, uitdroging, verkleuring, verlies van lichaamsvocht etc. In de cursus overledenenverzorging wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.  Het sluiten van de ogen en de mond wordt eveneens uitvoerig besproken. De cursusdag wordt afgesloten met informatie over thanatopraxie.

Voor mensen die al langer werkzaam zijn als overledenenverzorger is een cursus net zo waardevol als voor nieuwkomers in de uitvaartsector.

De cursus kan worden uitgebreid met een practicum, zoals het uitnemen van pacemakers, hecht- en wondlijm techniek en andere praktische zaken. In overleg is een cursus op maat heel goed mogelijk. U ontvangt na het volgen van de cursus een certificaat.

erikuitsnedeDe eendaagse cursus overledenen verzorging wordt verzorgd door Erik Verweij en kan op locatie worden aangeboden.

Voor informatie of inschrijving kunt u mailen naar:

info@verweijthanatopraxie.nl