Het Corona virus

covid-19

U kunt Verweij Thanatopraxie gewoon blijven in zetten voor thanatopraxie en balsemen. Wij balsemen ook corona overledenen.

Veel gestelde vragen

waarom risico nemen?

Verweij Thanatopraxie neemt geen enkel risico. Wij beschikken over de best beschermende kleding en middelen. Daarnaast werkt Verweij Thanatopraxie met een gesloten systeem waarbij filters zorgen dat het virus niet in de lucht terecht komt. Verweij Thanatopraxie blijft de thanatopraxie ook bij mensen thuis uitvoeren zoals u van ons bent gewend. Naar aanleiding van de richtlijnen en adviezen van het rivm heeft Verweij Thanatopraxie echter moeten besluiten om de overledene niet met of in bijzijn van familie te verzorgen en te kleden.

Is het virus dood na een thanatopraxie behandeling?

Thanatopraxie heeft niet alleen een conserverende werking maar ook een ontsmettende werking. Dat wil zeggen dat het virus niet meer actief is binnen het lichaam van een overledene als het gaat om de huid en weke delen. Binnen het skelet zal het virus een aantal dagen actief blijven. In geval van trauma’s waarbij eventuele skelet delen bloot zijn komen te leggen, worden deze delen ontsmet alvorens het lichaamsdeel wordt gerestaureerd c.q. gereconstrueerd.

Is het veilig om als nabestaande een overledene aan te raken?

Juist na een thanatopraxie behandeling is het veilig om een overledene aan te raken. Ook is het veilig om als nabestaande het lichaam te verzorgen, het kapsel te verzorgen en eventueel make-up aan te brengen.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met Verweij Thanatopraxie.

Tel: 06-22407077 / 0622507318